torsdag 15 december 2011

IKT-strategi

När jag letar efter Arvika kommuns IKT-strategi, så hittar jag ingen! När jag letar på kommunens hemsida hittar jag en revision som KPMG gjorde 2007 av kommunens it-verksamhet, med dessa slutord:

Vi har studerat hur Arvika kommuns IT-verksamhet och då särskilt granskat hur ansvar och roller
fördelats gällande IT mellan nämnder/förvaltningar och centrala IT-funktioner, hur ledning, styrning och uppföljning av IT-frågorna sker samt vilken kostnadsfördelning och kostnadsstyrning av IT som görs. Då denna granskning genomförts när det samtidigt pågår en stor omorganisation i kommun har vi både tittat på hur det för närvarande ser ut samt vilka förändringar som planeras. Vi kan i vår granskning konstatera att det för IT-verksamheten finns en övergripande ITsäkerhetspolicy som är antagen av kommunstyrelsen under 2006. Till denna finns förslag på ytterligare dokumentation som dock ännu ej är antagen. Vid våra intervjuer samt vid studier av de framtagna förslagen till riktlinjer kan vi konstatera att det finns en ambition att på ett bättre sätt
styra IT-verksamheten. Vi menar att det i detta sammanhang är viktigt även tydliggöra kommunstyrelsens yttersta ansvar samt skapa rutiner för återrapportering till kommunstyrelsen gällande IT-frågorna.

För att kunna driva utvecklingsfrågor gentemot våra förtroendevalda bör det finnas en plan och framför allt en vision hur vi vill att det ska se ut.


Vad som är viktigt visar bilden ovan.
Grunden - IKT-strategi
... sedan Processstöd och framför allt utbildning
... sedan fungerande infrastruktur, trådlöst med kapacitet, lagrinsplats men framför allt publiceringsplats och hur skall man göra, rättigheter mm
.... sist datorer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar