onsdag 30 november 2011

SLS-dag1

Vår grupp startade med podcasting. Liselotte började med att ge ex. på var man kan hitta ljudfiler och hur man sparar dessa. Fick även med några fallgropar som man kan ramla ner i. Glöm inte logga in på Multimediabyrån!
Jag visade hur man arbetar i ljudredigeringsprogrammet Audacity. Teknikstrul! Alla datorer kunde inte lyssna på ljudfilerna. Ett annat strul är att det fanns minst 3 olika versioner av programmet. Vi hamnade i tidsnöd. Sista biten med att lägga ut ljudfilen hanns inte med, men Johanna hade givetvis förutsatt detta och och gjort en Screenr om detta på sin blogg ;-)

Malin kom och körde ett soloräjs om Pixlr. Superbra! Vad? Varför? Hur? Kör! Tydliga manualer i text och screenr. Bra som bilduppgift och ett sätt att arbeta med programmet. Häftigt resultat.


Länkar och instruktionsfilm:
http://www.screenr.com/7v1





Catarina, Åsa och Carina avslutade dagen med ett stort arbete. Scribus och Issuu. Scribus är ett verktyg för att skapa sina sidor som en webbtidning. Issuu är ett publiceringsverktyg.
Smart att spinna vidare på Malins tema om popart. Vi jobbade med bestämda bilder och bestämd text som gör att tiden inte rullar iväg. Det var ett väldigt intensivt pass som dom fixade på ett bra sätt. Scribus måste jag sätta mej och repetera i lugn och ro manual .Överhettningsskyddet löste ut i slutet av lektionen och det kändes bra att vi inte körde en grupp till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar